Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Január 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    


Vyhlásenie o prístupnosti

30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval


30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval
Sobota, 7. november 2015, bola pre členov Vojenského folklórneho súboru (VFS) Haviar špeciálna a slávnostná.  V priestoroch klubu v posádke v Rožňave, na domovskej scéne súboru, sa konal galavečer pri príležitosti 30. výročia založenia súboru. Bol to deň, kedy sa všetky tréningy zužitkovali a členovia ukázali všetko, čo sa naučili a čo v nich je.

Krátko po 16:00 hod sa otvorila opona a na javisku už stál Ján Lipták, zakladajúci člen súboru, ktorý priblížil divákom hlavnú myšlienku vzniku súboru. Potom už nasledovala dvojhodinovka tancov, spevu a hudby. VFS Haviar,  ktorý pôsobí pod záštitou Gemersko-malohontského práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany predviedol starší, ale aj nový program, ktorý mal premiéru práve na výročí. Na scéne si mohli diváci vychutnať tance z obce Rejdová, Rožňavské Bystré, či Kamienka. Súbor ulahodil aj všetkým, ktorí majú radi aj  cigánske temperamentné rytmy.

Haviar nezabudol ani na hostí, ktorými bola Folklórna skupina Radzim z Vyšnej Slanej a Folklórny súbor Borostyán z Drnavy. Na scéne sa predviedli dve kapely, Cimbalová ľudová hudba Vlachoväné z Vlachova a Ľudová hudba Maroša Rusnáka z Rožňavy.

Diváci v hľadisku podporovali účinkujúcich potleskom nielen po vystúpení, ale počas neho čím spríjemnili celý galavečer.

Zaujímavosťou bolo aj otvorenie folklórneho kútika v múzeu práporu.  Všetci návštevníci si mohli pozrieť ocenenia, ktoré VFS získal z rôznych vystúpení a súťaží. Zaujali aj vystavené figuríny vojakov a história práporu, ktorý sídli v ich meste. Len nedávno získal tento súbor významné ocenenie za zachovávanie zvykov špecifického regiónu Gemer v Poľskej Wisle na medzinárodnej súťaži – 52. Týždeň Beskydskej kultúry.

Spolupráca všetkých účinkujúcich, hudieb, zvukára, osvetľovača, kameramanov a aj fotografa sa podarila. Diváci si domov odniesli veľmi pekný umelecký zážitok. ĎAKUJEME.


30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval30. rokov na folklórnej scéne - VFS Haviar oslavoval

Autor: prrchbo , Foto: prrchbo - Dátum:
Čítanosť: 4124
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share