Preskocit navigáciu

Návšteva primátorov a starostov Banskobystrického kraja v zk Sliač


Návšteva primátorov a starostov Banskobystrického kraja v zk Sliač

Dňa 18. januára 2011 privítal veliteľ vzdušných síl generálmajor Martin Babiak a veliteľ zmiešaného krídla Sliač plukovník Vladimír Lisý na pôde zmiešaného krídla v Sliači primátorov a starostov Banskobystrického kraja.
Novozvolených predstaviteľov obcí veliteľ vzdušných síl v prezentácii oboznámil s organizačnou štruktúrou, hlavnými úlohami vzdušných síl a s možnosťami poskytnutia pomoci obciam v prípade vzniku živelných pohrôm. Veliteľ zmiešaného krídla sa zameral na rekonštrukciu letiska, ktorá bola ukončená v minulom roku, na leteckú techniku ktorou krídlo disponuje a tiež na letecké dni a cvičenia, ktorých sa príslušníci krídla v roku 2010 zúčastnili.
Súčasťou programu bola ukážka trenažéru L-39 a MiG-29, ktoré zaisťujú plnohodnotný výcvik pilotov a v neposlednom rade šetria finančné prostriedky. V rámci pripravenej statickej ukážky si primátori a starostovia mohli obzrieť reálne lietadlá L-39 a MiG-29 a taktiež zrekonštruované priestory bojovej a výcvikovej letky.
V závere návštevy hostia poďakovali za pútavú ukážku a príjemné stretnutie ukončili obedom a podpisom do kroniky zmiešaného krídla. Velitelia poďakovali za prijaté pozvanie a vyjadril vieru v dobrú budúcu spoluprácu.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=439

 



Autor: zk , Foto: zk - Dátum: 18.01.2011
Čítanosť: 40414
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share