Preskocit navigáciu

Vzdušné sily participovali na cvičení BLACK BEAR


Vzdušné sily participovali na cvičení BLACK BEAR

Vzdušné sily podporovali v dobe od 15. - 19. septembra 2011 medzinárodné cvičenie BLACK BEAR 2011 vyčlenením leteckej techniky, posádok a styčných dôstojníkov. Počas tohto cvičenia plnil vrtuľník Mi-17 úlohy MEDEVAC (evakuácia zranených), zlaňovanie v rôznom teréne a v zastavanej oblasti a tiež prepravy príslušníkov vojenskej polície. jedným z námetov bola vykonaná ukážka cvičenia na Základnej škole v Pliešovciach, kde po prílete vrtuľníkom Mi-17 LPZS príslušníci vojenskej polície mali za úlohu zneškodniť teroristov nachádzajúcich sa v budove. Akcia s podobným námetom sa konala aj počas tzv. VIP dňa v priestore VVP Lešť.

Na bojovú podporu vzdušné sily vyčlenili lietadlo L-39, ktoré vykonávalo doprovod konvoja počas presunu cez bojovú zónu. Počas doprovodu konvoja bolo vykonaných niekoľko úderov na útočiace nepriateľské jednotky. Vo velení cvičenia mali vzdušné sily zastúpenie v podobe styčných dôstojníkov pre letectvo, ktorí zabezpečovali komunikáciu medzi pozemnými jednotkami a letectvom.

Okrem príslušníkov OS SR sa na tomto cvičení zúčastnili aj vojaci z Česka, Poľska a Chorvátska. Účasť príslušníkov vzdušných síl na tomto cvičení bola hodnotená ako vysoko profesionálna a organizátori sa tešia na ďalšiu spoluprácu.

http://www.vvzs.mil.sk/4086/fotogaleria.php?album=674

 



Autor: npor. Marcela Vrábelová , Foto: VP - Dátum: 26.09.2011
Čítanosť: 11268
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share