Preskocit navigáciu

Veliteľ vzdušných síl na medzinárodnej leteckej výstave v Le Bourget


Veliteľ vzdušných síl na medzinárodnej leteckej výstave v Le Bourget

Na základe pozvania veliteľa francúzskych vzdušných síl generála Philippe Lavignea sa v dňoch 18. a 19. júna 2019 zúčastnil veliteľ vzdušných síl OS SR generálmajor Ľubomír Svoboda na 53. ročníku medzinárodnej leteckej výstavy a veľtrhu Paris Air Show. Podujatie medzinárodného významu združilo od 17. do 21. júna 2019 všetkých aktérov leteckého a vesmírneho priemyslu a konalo sa na letisku v Le Bourget pri Paríži.

Hneď v prvý deň návštevy generálmajora Svobodu osobne privítal a prijal veliteľ francúzskych vzdušných síl generál Lavigne. Počas neformálneho stretnutia sa generálmajor Svoboda poďakoval za podporu francúzskych vzdušných síl, ktoré sa dňa 4. mája 2019 zapojili vyčlenením leteckej techniky Mirage 2000 do spoločného preletu ponad Bradlo počas celonárodných spomienkových osláv pri príležitosti 100. výročia tragického úmrtia generála M. R. Štefánika. Ako prejav úcty a vďaky odovzdal pamätné plakety pre francúzskych vojenských pilotov, ktorí participovali na tomto prelete.

Počas stretnutia obidvaja generáli prediskutovali oblasti ďalšej možnej spolupráce. Generálmajor Svoboda na záver priateľského stretnutia poďakoval generálovi Lavigneovi za podporu počas tohtoročných medzinárodných leteckých dní SIAF 2019, ktoré sa uskutočnia 3. a 4. augusta 2019 na leteckej základni Sliač a zároveň požiadal generála Lavigna o účasť akrobatickej leteckej skupiny ´Patrouille de France´ na budúcoročných medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2020.


11112

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 24.06.2019
Čítanosť: 5760
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share